Liters vocht en chemo!

Allereerst wil ik iedereen heel erg bedanken voor al het medeleeven! Het doet me onwijs goed dat er zoveel mensen zo lief zijn πŸ™‚

Nou we zijn heel wat litertjes vocht en medicijnen verder. Gisterenavond was ik al zo’n 2 kilo aangekomen door het vocht. Door de sclerodermie kan het vocht bij mij nergens heen en gaat zich lekker onder de huid ophopen. Niet fijn. En gevaarlijk dus kreeg ik plasmedicatie. Heel leuk als je net met je man naar het restaurant wilde. Maar Linda dacht dat het allemaal wel mee zou vallen… niet dus! Ik heb dus heel leuk op de wc naast het restaurant gezeten ( huray! )

Vandaag is het echt begonnen. Voordat je chemo krijgt, krijg je vanalles om de bijwerkingen van de chemo te remmen. Dit houd in: extra ontstekingsremmer, antibiotica, blaasbeschermer en pillen tegen de misselijkheid. Alles omdat mijn weerstand zo naar beneden gehaald wordt dat dit dus echt nodig is.

Uiteindelijk kwam rond half 12 de chemo. En ik dacht dat het allemaal wel goed ging. Ging het ook. Ik was net aangesloten en toen kwam er heel leuk onverwacht bezoek! Daarna kwamen mijn ouders. Erg fijn! Maar naarmate de tijd vorderde gingen mijn ogen steeds zwaarder aanvoelen, kon ze gewoon bijna niet open houden joh! En erg hoofdpijn, beetje duizelig. Toen pap en mam weg gingen heb ik geprobeerd wat te slapen. Mijn mond is intussen ook erg droog geworden en mijn lippen doen zeer.

Vanavond weer gewogen. Weer meer dan 2 kilo aangekomen. Ik werd ook erg benauwd. En dus nog meer plasmedicatie. En yeeey weer net als mijn lieve man er is! Gelukkig moet Ajax voetballen! Dan merkt hij niet eens dat ik op de wc zit πŸ™‚

Ik heb vannacht overigens goed geslapen!

Nou morgen weer een dagje chemo! Ben heel benieuwd hoe dat zal gaan.
Ik hou jullie op de hoogte.

 

20 gedachtes over “Liters vocht en chemo!”

 1. Ach lieverd … wat een toestand. Ik denk aan je. Onze celgroep bid ook voor jullie ! Veel liefs en sterkte . Ook voor je mannetje en je ouders en broers en zus !!!! ❀❀❀

 2. Lieve Linda,
  Een digitale dikke knuffel zonder mondkap en ongewassen handen πŸ˜† voor jou! Wat schrijf je ‘leuk’!
  Liefs, Jorien

 3. Elke dag denk ik ; even kijken of ze weer een berichtje heeft neer gezet. Ik bewonder je positiviteit! Keep your head up!!
  Heel heel heel veel sterkte.

 4. Hey kleine,

  Ik lees je blogs met veel bewondering voor jou en natuurlijk voor Chris. Partners worden vaak vergeten in de aandacht… Sowieso je familie, allemaal bikkels. Gisteren was mijn zusje hier en die vroeg naar je, heb haar ook je blog laten zien. Ze vindt dat je met humor schrijft (het gaapincident) en dat je een mooie vrouw bent, ik geef het maar even door.

  De visboer vroeg ook naar je, zei tegen me dat ie je een positief ingesteld mens vindt en dat Chris een nuchtere (in positieve zin!) kerel is. Ik geef het maar even door. Oh ja, en hij zit een beetje met een groeiende voorraad gamba’s in zijn maag;)

  Omdat je vast wel wat afleiding kunt gebruiken, en ik nu toch een kwartiertje theepauze heb, wat dacht je van een potje ziekenhuis-kwartet?

  Heb jij voor mij in de categorie ‘culinaire geneugten’ de penne zonder saus? En misschien ook de boontjes van gisteren? Dan krijg jij van mij de tandglazuurafbeitsende appelcompΓ΄te en de lauwe appelsap! Of wacht, heb je dan nog de parelhoen die lijkt op een varkenslid en de vanillevla met vel?

  Ronde 2. Categorie ‘nachtelijke ongemakken’. Heb jij voor mij de snurkende buurman? Dan krijg jij van mij de tikkende leidingen! En mag ik dan ook nog het brandende licht op de gang? Krijg jij van mij de schetende overbuurman en doe ik er als bonus het zaklampje van de nachtdienst bij!

  Laatste ronde ‘Loodgieterij’. Heb jij misschien voor mij de bloedgasmeting? En doe die dan maar drie keer, gewoon omdat het kan. Krijg jij van mij de buis in je lies en de plug in je rug? En dan wil ik tot slot van jou het prikje in de oorlel? Deal? Oh, en hier de verrassingsbehandeling, haaaa, die zag je niet aankomen, of wel?!

  *benoemt je tot ridder in de Orde der dapperen Dodo’s’

  Eet genoeg groenten en fruit, en neem altijd de draaideur.

  Liefs,

  Andy McB.

  1. Wat een leuk bericht macbuddy! Bedankt voor de complimenten van je zusje! Wordt ik blij van. En doe de groetjes aan de visboer zatereageer! Ik mag gelukkig wel gamba’s eten dus over 2 weken kom ik ze weer halen. Als ze dan maar wel vers zijn haha.

   Ik lig nu lekker te wachten op de chemo. Heb vanavond in m’n blog weer genoeg inhoud voor een nieuw kwartet.

   Groetjes daar. Bedankt voor je vermaak! Ik heb hier alleen maar trek en duw deuren dus die draaideuren wordt lastig. Maar groenten en fruit komen goed!
   Loveyou ❀

 5. Hoi Linda
  Je hebt al heel wat meegemaakt en dat vinden we knap
  zoals je erdoor heen rolt ook al is het moeilijk.
  kop op (je heb een mooi kopje zonder haar)en heel veel sterkte.
  Liefs Ruth en Marjan.

  1. Haaa lieve Ruth en Marjan,
   Heel erg bedankt voor jullie lieve berichtje en jullie kaartjes! Ik mis jullie ook! Hopelijk gaat alles bij jullie goed. Denk ook veel aan jullie.
   Veel liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *