Chemobloed

Er zitten enkele voordelen aan het krijgen van chemo! Naast het feit dat het uiteraard bij de behandeling hoort en dus wel ergens goed voor is. (Al denk je op het moment van toedienen en de dagen daarna van niet)

Op mn hoofdhaar na vind ik de haaruitval op andere plekken echt ideaal! Als vrouw zijnde gaat er behoorlijk wat tijd zitten in het glad houden van alle gewenste oppervlakten. Dus huray voor mijn gladheid 👐

Ten tweede werd ik altijd lek geprikt door muggen!  Mijn man vonden ze nooit zo lekker en dus moest ik het elke zomer doen met jeukende bulten! Maar…. de mugjes vinden me na de chemo niet lekker meer en blijven op zeer gepaste, zowel gewenste afstand! Als ze me wel steken zijn ze dom ook.. straks vallen hun vleugeltjes uit 😂

Na de chemo is mijn smaak ook veranderd. Ik dronk altijd veel cola. Ik drink nooit alcohol, ben ook nog nooit dronken geweest! ( controlfreak ten top! Ben als de dood dat ik allemaal gekke dingen ga doen die ik normaal ook niet zou doen ) en dus dronk ik altijd cola en thee. Maar ik vind het nu dus echt niet te zuipen. Mijn alternatief nu is spa met fruit en Tonic, zonder de gin!

Vanmorgen zijn Chris en ik even lekker samen bij Moeke in Rhenen wezen ontbijten! Heerlijk in het zonnetje en nog voor de erge hitte! Daarna zijn we thuis aan het zwembad gaan liggen en hebben zo een heel relaxt dagje gehad!

Daar, waar ik probeer de witte gloed van mn kale knar af te zonnen (Let wel.. Met factor 50 ingesmeerd en niet langer dan 1 uurtje per dag ivm chemo) lukt dus niet echt. En jawel… die stomme pigmentvlek op mn voorhoofd wordt alsmaar groter en donkerder. Dat komt door de sclerodermie. Bles.. zo noemt mijn vader me regelmatig in de zomer, omdat ie dan altijd weer extra oplicht! Ah ja! Alles komt en gaat (behalve dat ding) 😂

Vandaag was een lekker dagje!

Ik kreeg een goede reactie van iemand op mijn vorige blog! Hoe wil je dan wel behandeld worden of hoe moeten mensen dan wel met je omgaan? Ik wil vooral niet anders behandeld worden! Vriendelijkheid is in principe altijd goed, maar als ik over duidelijk een heel erg en bijna gemaakt enthousiasme over me heen krijg ten opzichte van degene die voor me aan de beurt is dan voelt dat toch een beetje alsof ik een zielig mensje ben die dat nodig heeft! Ik hoef niks extra’s! Gewoon goed fatsoen is genoeg 😀 maar dat is uiteraard mijn eigen persoonlijke mening!

Morgen een lange dag! Om 10 uur mag ik me weer melden in het Radboud UMC in Nijmegen en om 16.00 heb ik mn laatste onderzoek. Ben benieuwd!

12 gedachtes over “Chemobloed”

 1. Hmmm. Dan toch liever muggenspul met deet ofzo. Maar geen muggen is inderdaad een voordeel…..😉.
  Gave hoed!
  Fijn dat je dip weer voorbij is.

 2. Dat stukje over de muggen….🤣Dan vallen de vleugels uit!!!🤣🤣🤣hoe kom je daar nou op???
  Sterkte vandaag in Nijmegen…dagje airco….misschien geen eens zo verkeerd 😜Zet hem op scheet! 💋

 3. Hey kleine,

  Of die muggen gaan licht geven in het donker:) Worden de vuurvliegjes chagrijnig van, want die zitten dan zonder werk! Of zo’n mug muteert tot een levensgevaarlijke 29-koppige killermug die Mechelse herders leegzuigt. Je weet het niet, je weet het niet…

  Zet hem op vandaag, het wordt een lange dag. Ik hoop dat de temperaturen te doen zijn daar in het UMC en dat de onderzoeken fijn verlopen.

  Liefs,

  Andy McB.

  PS. Beter een vlek op je kop, dan een winkeltje zonder drop!

 4. Hahaha ik stond vanmorgen mijn benen te scheren en dacht idd aan jou. “Dat hoeft Linda niet te doen”. Grappig dat je dat juist vandaag in je blog schrijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *