Dagje Radboud

Vanmorgen moest ik me om 10.00 melden in het ziekenhuis voor een ejectie fractie onderzoek. Hiervoor moest een infuus geplaatst worden en dus had ik zelf thuis al de emla verdovende zelf opgesmeerd en dat ging monster. Voelde er niets van! Door het infuus wordt radio actieve vloeistof gegeven en vervolgens wordt je onder zo’n plaat geschoven. Dit onderzoek meet de pompfunctie van het hart . 30 minuten later was ik klaar.

Toen kon ik door naar de röntgenfoto afdeling voor longfoto’s.

Daarna hadden we 2 uur niks en hebben we even lekker buiten onder een boom gezeten en wat gegeten. Ik dacht misschien wel wat lekkers te kunnen scoren in het restaurant maar ze hadden een.. jawel… meatless monday! Wat een stomme actie is dat 😂 glutenvrij opties kennen ze niet in het Radboud! Ben je vegetariër is alles goed voor mekaar, maar heb je coeliakie dan moet je het doen met groentesnacks. Komkommer, paprika, wortel en bleekselderij in reepjes! Wiehoeee! Ter compensatie maar een zakje chips gehaald 🤣

Om half 2 moest ik me melden bij de stamcel consulent! Dit was een gesprek van ruim een uur over hoe de volgende fase in zijn werk gaat! En die gaat pittig worden! Maar dat wist ik al. De effecten en bijwerkingen van de chemo en het konijnen serum zijn besproken. De opname datum staat vooralsnog op 14 juni en zal 4 weken bedragen afhankelijk van de complicaties die op kunnen treden. Hierover zal ik later wat meer vertellen.

Daarna mocht ik door voor bloedprikken en een hartfilmpje. Bloedprikken ging in 1x goed alleen doet het wat zeerder omdat door het vele prikken de ader erg hard is geworden van het littekenweefsel en de sclerodermie. Hartfilmpje is zo gebeurd en pijnloos. Daarna mocht ik door naar de hematoloog. Hier even een check en wat van de uitslagen die al binnen waren. Hart en longen zijn weer goed gekeurd 👐

En toen mocht ik door voor een ct scan van mn aangezicht. Dat was zo gepiept en om 16.00 konden we het ziekenhuis weer verlaten voor de komende 2 weken!

We hebben eigenlijk een hele gezellige dag gehad samen! Lekker gekletst, gelachen en met de rolstoel  geraced. Goeie airco dus geen last van de warmte.

Ik ben blij dat het er voor nu goed uitziet en we 14 juni kunnen starten met het echte werk! Tot die tijd geniet ik nog heerlijk van mijn vrijheid, leuke mensen, lekker eten en het mooie weer!

2 gedachtes over “Dagje Radboud”

 1. Mooi zo! En blij dat je het advies ‘eat enough fruit and vegetables’ hebt opgevolgd. Altijd al geweten dat je een verstandig meisje bent.

  Liefs,

  Andy McB.

 2. nu dit heb je weer achter de rug wat een gedoe!
  Geniet nu maar van de 14 dagen die jullie samen hebben
  buiten het ziekenhuis. Veel sterkte de komende tijd.
  Liefs Ruth en Marjan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *