De stamceltransplantatie!

Vandaag was de dag! De mijlpaal! Het begin van een nieuw leven!!! Het klinkt allemaal heel mooi en dat is het ook, maar het zal nog even duren voor ik er echt wat van ga merken!

Vanmorgen kwam de arts vertellen dat mijn weerstand al zo goed als het nulpunt behaald heeft! In principe verwachtten ze dit pas zaterdag, maar goed ik zit nu dus al in de zogenaamde dip! Dit is eigenlijk voor mij en hier de meest kritieke en spannende fase! En als die eenmaal aangebroken is voelt dat best raar! En je merkt ook aan je lichaam dat het op is!

Maar goed dat ging de pret verder niet bedrukken! Om 14.00 vanmiddag was het tijd voor de stamceltransplantatie! Vanuit het lab werden de 2 zakjes met stamcellen in stikstof vervoerd en in de sluis ontdooid! En dan gaat het heel snel! Binnen 10 minuten zitten ze er alweer in! Maar het is wel een momentje!!!

Ik heb ook echt de liefste, leukste en grappigste man ooit! Hij had een mega origineel en schattig geboortekaartje laten afdrukken en kwam met een ooievaarballon zo groot de kamer inzetten! ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ we maken overal een extra feest van!

Hoe nu verder? Nu is het afwachten! De stamcellen hebben tussen de 10 en 14 dagen de tijd nodig om hun weg terug te vinden naar het beenmerg en daar uit te kunnen groeien tot volwassen bloedcellen! Tot die tijd dus in een dip! Heel spannend! Krijg ik koorts? Infecties etc? Dat is de grote vraag! Ik hoop dat er geen gekke dingen gebeuren! Wel werkt de chemo gewoon door! Dus vlagen van misselijkheid etc! Blijven ook de komende 1.5 week. Gelukkig heb ik dat nu met medicatie redelijk onder controle.

Zoals ik de vorige keer al zei tast de chemo de slijmvliezen aan van mond tot kont! Mijn mond is al behoorlijk gevoelig en gezwollen en mijn darmen beginnen het ook zwaar te krijgen! Naar verwachting zal ik binnen nu en een paar dagen ook niet meer normaal kunnen eten en gaan ze dan over op voeding via de bloedbaan!

De eerste week zit er op! De stamceltransplantatie is een feit!! Enorm dankbaar voor hoe ik de afgelopen week doorgekomen ben en nu moet mijn lijf het verder doen! Geduld en vertrouwen is denk ik wat de komende weken in houdt! We gaan er voor! ๐Ÿ’ช

17 gedachtes over “De stamceltransplantatie!”

 1. Wat een geweldige actie van Chris! Go Linda 2.0!
  Ook vind ik het super mooi om te lezen wat het mentaal met je doet. Linda 2.0 is een mooi mens!

 2. Hi Linda, ik lees al een tijdje met je mee. (ik ken je schoonzusje Miranda) Met grote bewondering lees ik je stukjes, wat zijn jullie een dapper en moedig stel! Ik hoop en bid met jullie mee dat alle behandelingen hun werk gaan doen. Sterkte met elkaar en het allerbeste gewenst.

  Groetjes, Betsy

 3. Bijzonder om dit allemaal te lezen, je bent een kanjer. En wat een geweldig idee die ballon. Wens je veel kracht en sterkte toe.

 4. Wat een lieve man heb je. Jullie zijn een prachtig stel. Ik heb bewondering voor jullie allebei. Heel veel sterkte samen. Vind het knap dat je zo positief blijft en je schrijft mooie blogs. Geloof, hoop en veel liefde.

 5. Super dat jullie zo positief blijven en zoeken n aar de humor in het leven. Pittige tijden nu. Denk vaak aan u een. Heel veel sterkte en hoop dat de stamcellen snel de weg vinden in het lijf en herboren word.

 6. Chris is een bijzondere man๐Ÿ˜‚ Jullie zijn beide bijzondere mensen๐Ÿ˜ Liefs van ons, zet hem op girl๐Ÿ™๐Ÿป๐Ÿ’‹

 7. Hallo Linda, prachtig verwoord, maar, oh, wat een zware tijd heb jij (en je man en familie) meegemaakt en nog steeds ๐Ÿ™ Ik duim heel hard voor je, dat de behandeling goed aanslaat. Je zult wel denken, wie ben je? Maar ik kwam jouw en je zus Kim vroeger weleens tegen bij stal VandenBunt, toen stond daar m’n paard Jannes. Maar goed, ik wilde je even sterkte, beterschap en alles wensen, wat je maar kan helpen. Nel van Ree

 8. Hey Lin,
  Je bent weer mooi aan het vertellen!
  Over je goede en nieuwe cellen!
  Die gaan zeker wel hun eigen weg!
  En doen hun werk wat ik je zeg!
  Hopelijk niet veel gekke dingen erbij!
  En blijf je van koorts en onstekingen vrij!
  Dit is het begin van jou nieuwe gezonde leven!
  Een mooier en orgineler cadeau kon Chris je niet geven!
  Het ga je goed kanjer van Duijts!๐Ÿ˜˜

 9. Ga je nu tellen vanaf 1? Je bent opnieuw geboren. Ik wens je een heel lang en gezond leven toe. Je schrijft bijzonder inspirerend. Sterkte en ik hoop met iedereen mee dat het goed gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *