Dip shit

Vanmorgen werd ik erg moe wakker! Mijn lichaam voelt een beetje als een vaatdoek, mijn benen als spaghetti touwtjes en mn hoofd als een stuiterbal 💃

Als je toegeeft lig je het liefst de hele dag in bed. Dat gebeurt hier op de afdeling ook heel veel en ik heb al vaak gehoord dat mensen een ‘andersom’ ritme krijgen. Snachts wakker en overdag slapen. En daar ben ik heel bang voor en doe er dan ook alles aan wat nu binnen mijn macht ligt om dat te voorkomen!

Dus na de controles ga ik douchen! Alleen dat wordt al steeds meer een sport 🤣 Daarna dwing ik mezelf de hometrainer op! Ik moet van de fysio hier 90 minuten in een week fietsen! Ik ben maar een klein beetje prestatie gevoelig (!) En heb voor mezelf keurig een lijstje bijgehouden en kon mezelf vanmorgen trots maken met 147 minuten in de afgelopen week! Kijk die veer steek ik dan zelf in mn reet en daar kan ik de hele dag op teren! 💪

Vervolgens ga ik op de stoel zitten en kleuren! Ja!! Kleuren! Dat is momenteel een van de weinige dingen die ik wel kan! Een film kijken of boek lezen heb ik door de chemo helemaal geen concentratie meer voor! En kleuren hoef ik niet over  na te denken en dan zet ik een lekker muziekje op en dan is het tussen de middag!

Dan komen elke dag mijn lieve ouders!!! Heel fijn en gezellig! En elke dag nemen ze wat lekkers voor me mee! Wortels of tomaten! En die tomaten kwamen vandaag goed uit!

Door de dip heb ik een kalium tekort! Vanmorgen een hartfilmpje gemaakt en hier waren stoornissen op te zien (door te kort aan kalium) daarna moest ik 2 shotjes kaliumdrank nemen en werd ik gelijk aangesloten op een extra kaliumpomp via de lijn! Daarna weer een hartfilmpje gemaakt en nu was het gelukkig wel goed! Ook heb ik wederom een schimmelinfectie in mijn mond en daar krijg ik weer extra antibiotica voor! Er is vandaag wel 4x bloed afgenomen denk ik, ze houden alles heel nauwlettend in de gaten en dat is wel een fijn gevoel! Maar de dip shit is dus wel echt aan nu!

Smiddags moet ik gewoon even rusten en tussen 16.00 en 17.00 moet ik van mezelf de stoel weer in voor een work out van mijn armen en benen! Ik wil geen trombose en ik wil een zo goed mogelijk herstel! Dus ook al gaat het maar met 1 kg, wat op sommige dagen voelt als 10! Het is uiteindelijk voor mijn eigen bestwil! En dit houd mij een beetje actief en brengt me de dag door! En geloof me, dat moet je echt zelf doen! Er is hier (op het leuke bezoek van mijn ouders en man na) niemand om je te vermaken of de dag door te slepen! Dus ik ben blij dat mijn kop nog koel en streng genoeg is om mezelf er elke dag weer zo goed mogelijk doorheen te slepen!

6 gedachtes over “Dip shit”

 1. Ik vind het echt zo onwijs knap dat je zoveel doorzettingsvermogen hebt! Je schrijft ook heel erg leuk! Zet hem om! En hou vol!
  Met vertrouwen en geloven kom je elke zorg te boven . Angst en twijfel zijn een last. Hoop doet leven dat staat vast!

 2. Mij vertelde ze ooit: niet klagen maar dragen en bidden om kracht. 💪Nou dat is jou op het lijf geschreven.
  Ik heb een kaarsje voor je gebrand in de kerk gisteren 🕯🙏

 3. Moggüh quarantaine-tijger!

  Misschien kun je wat foto’s plaatsen van je kleuractiviteiten? Bij wijze van digitale expositie:-).

  Zet hem op vandaag.

  Oh, en laat de verpleging je even regelmatig checken op decubitus, zo’n veer in je bips kan nare drukplekken geven. Ask Pino! Houd de zinkzalf maar vast in de aanslag.

  Liefs,

  Andy McB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *