Focus onderzoek

Vanmorgen had ik een afspraak bij de bijzondere tandheelkunde afdeling van het Radboud UMC in Nijmegen.

Omdat in de volgende fase mijn immuunsysteem compleet uitgeschakeld wordt en dit zo’n 10 tot 15 dagen kan duren, willen ze van tevoren alles wat kan gaan ontsteken uitsluiten. Zo ook mijn gebid.

Eerst kreeg ik een speeksel onderzoek bij de mondhygiënist. Door de chemo heb ik een hele droge mond en dat bleek ook wel. Na 5 minuten had ik niet meer dan een zielig klein kwakje. 😂 daarna kreeg ik speciale kauwgom en moest ik het nogmaals 5 minuten opsparen. Nu was het een stukje meer.

Daarna werden er röntgenfoto’s van mijn mond gemaakt en moest ik door naar de proffesor. Daar stonden ze even met 3 man naar mijn misvormde huig te kijken. Elke tand werd afzonderlijk bekeken en de Latijnse, onbegrijpelijke termen vlogen in het rond. Na de professor ging de mondhygiënist nog even de kwaliteit van mijn tandvlees beoordelen en dat werd een bloederig zooitje.

De chemo heeft zijn uitwerking al wel gehad. Door het te kort aan speeksel heb je meer kans op gaatjes. Er zitten er al wat aan te komen. En dat terwijl ik voor de chemo nog bij de tandarts was geweest . Maar verder gelukkig geen gekke of enge dingen en wat mijn mondje betreft kan de stamceltransplantatie gewoon door gaan  😀

Wel moet ik met andere tandpasta gaan poetsen en met van die ragebolletjes tussen mn tanden raggen. Dat moet me wel lukken!

Mama was gezellig met me mee en op de terugweg zijn we nog even langs de potstal in Valburg gereden. In mijn hoofd ben ik ons nieuwe huis al aan het inrichten  en ik wilde even een kleurstaal halen voor de muurverf die ik in gedachten heb. 😊

Bij thuiskomst weer leuk visite en daarna was ik heel moe. Duurde vanmorgen ook allemaal wat langer dan verwacht. Dus heb ik de rest van de middag plat op de bank gelegen.

Vanavond wordt leuk! Mijn zus, zwager en neefje zijn er en zometeen komen ook vrienden en dan gaan we heerlijk barbecuen, de televisie is al buiten onder de hooimeid geïnstalleerd en dan wordt het natuurlijk Ajax kijken. Een heleboel gezelligheid met leuke en lieve mensen. En daar wordt Linda blij van.

Ik krijg de laatste dagen regelmatig de vraag of dit allemaal een masker is of dat ik echt zo ben.. Ik ben echt zo. Tuurlijk heb ik wel is een minder momentje, maar ik ben van nature positief ingesteld en probeer er het beste van te maken. En ik ben snel tevreden. Als ik de mensen om me heen heb waar ik van houd dan is het al snel goed.  Uiteindelijk heb je ook niet veel meer nodig! Dus nee, ik probeer hier niet iemand neer te zetten die het leuk doet voor de buitenwereld. Dit is gewoon Linda.

8 gedachtes over “Focus onderzoek”

  1. Heb je nog iets leuks bij de Potstal gekocht of gezien? Welke kleuren gaan het worden?
    Gezellige avond met je familie en vrienden 💜💜

    1. Nee niks gekocht! Kleur elephant skin voor op de muur en black smoke voor de keuken zoals het er nu uit ziet 😀
      Ik was al heel moe dus had geen energie om lang rond te snuffelen helaas!

  2. Fijn dat bij de tandarts alles goed was, op naar de volgende stap. Nou je kunt geloof ik de hele week bbq en😎🍗🍖. Blijft lekker weer. Mooie dag weer morgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *