Friyeey

Vrijdag! De dag dat het weekend voor velen ingaat! Ik heb gewoon een soort van vakantie nu!  Maar Ook ik kijk naar het weekend uit! Mn mannetje lekker vrij 😀

Vanmorgen kwam Rietta gezellig een bakkie doen! Hebben heerlijk buiten gezeten en bijgekletst! Daarna had ik een lunch date staan met Iris bij de Lunterse Boer! Jammie! Zo lekker om ook weer de auto te kunnen  pakken!

Daarna ben ik even doorgereden naar Denise en ook weer lekker in het zonnetje gezeten! En toen was Linda moe 😂

Ik heb de afgelopen 2 nachten voor het eerst sinds ik thuis ben slecht geslapen! Denk doordat ik iets teveel hooi op mn vorkje ggenomen heb de afgelopen week. En toch lig ik dan veel na te denken. Ik heb veel fijne en leuke gesprekken met vrienden en daar lig je dan over te malen.

‘Ben je bang Lin?’ ‘Zie je tegen de volgende periode op?’ — hele goeie vragen! Ik ben in principe niet snel bang! En ik heb er ook echt vertrouwen in dat het goed gaat! Maar toch spoken die gesprekken met de artsen wel is door je hoofd! Ze kunnen me geen slagingspercentages geven van de behandeling die ik onderga, maar wel de sterfte percentages. Alle uitgebreide onderzoeken doen ze niet voor niks. De artsen spreken regelmatig hun zorg uit over de risico’s van de stamceltransplantatie bij mijn ziekte. Ik ben de 7e in Nijmegen die voor systemische sclerodermie een stamceltransplantatie ondergaat. En je denkt wel is.. stel nou dat ik wel dood ga? Dat ik bij dat percentage hoor. Het kan en ik ben realistisch. Ik ben absoluut niet bang voor de dood. Ik weet dat ik naar een betere plek ga.. maar ik heb nog heel veel om voor te blijven leven!  En dat heeft toch wel mijn voorkeur! Ik ben een jaar geleden niet getrouwd met het idee van zo dat wordt een leuk jaar! Ik wil nog heel lang van mijn geweldige man genieten, samen de wereld ontdekken en kindjes krijgen. En die liggen voor mijn gevoel niet voor niks in de diepvries op ons te wachten. Echt romantisch is het niet meer 😂 maar ik ben enorm dankbaar dat dit tegenwoordig kan! Maar zoals ik al eerder heb gezegd… Het ligt niet in mijn handen. En ik kan het goed overgeven! Ik heb vertrouwen! Wat de uitkomst ook zal zijn!

Ik weet ook dat ik nu zoveel voordelen heb en er eigenlijk gewoon goed voorsta. Ik ben jong, mijn hart en longen functioneren nog voldoende en we zijn er snel bij! En dus probeer ik die gedachten weer van me af te zetten! Maar het is soms wel strijd in mijn hoofd! En dat is dan best zwaar!!

En ja ik zie echt wel op tegen de volgende fase! Ik vond de vorige twee weken echt al de zwaarste uit mijn leven en ik weet dat de komende 4 weken nog vele malen zwaarder gaan worden! De chemo is zwaarder en in plaats van 2 dagen, nu 4 dagen! En ik krijg er een konijnen serum bij die echt alles kapot maakt en waar mijn lichaam naar verwachting ook behoorlijk tegen zal gaan protesteren. Mijn immuunsysteem zal voor 10 tot 14 dagen compleet uitgeschakeld zijn en dat ga je merken. Maar als ik me dan bedenk dat het 4 weken zijn…. 4 weken bikkelen.. 4 weken vechten.. wat zijn 4 weken op de rest van je leven? Juist! Dan moet het toch te doen zijn! Ik wil leven! Ik wil kwaliteit van leven en me weer een beetje naar mijn leeftijd voelen! En daar heb ik die 4 weken echt meer dan voor over! Ik wil dit! Ik wil goud! 💪

Ik wens iedereen een heel fijn Pinkster weekend!

20 gedachtes over “Friyeey”

 1. Wat een rollercoaster, Linda.
  Fijn dat je goede vrienden hebt waar je die gesprekken mee kan voeren. Vrienden zijn goud waard, helemaal in deze zware tijden.
  Liefs

 2. Hey Linda,
  Heftig allemaal zeg!!
  Had een paar blogs gemist de afgelopen dagen, dus dat werd teruglezen van een week, maar zoals als jij die verhalen schrijft is dat geen straf en je realistische kijk op de situatie doet me goed en dat je God erbij betrekt vind ik helemaal gaaf.
  Blijf in Hem, want Hij is zeker in en met jou!!
  Heel veel sterkte de komende tijd en ook jij een fijn Pinksteren!!
  Kijk uit naar je volgende blog😘

 3. Lieve Linda
  Het is niet meer dan normaal hoor dat het spookt in je hoofd. Het is nog niet wat wat je nu doormaakt en wat je te wachten staat. Je kunt zelf niet meer dan vertrouwen op Hem. Hij zorgt en draagt je dag aan dag. En zeker ook ik geloof niet dat jij een jaar geleden getrouwd bent en dat je leven klaar is. Hij gaat met je mee en al is de weg die je gaan moet zwaar, wij zullen voor je bidden en Hij voor jou zorgen. Maar ik weet dat je gelooft. Linda ga zo door. Blijf in jezelf geloven en optimistisch.

 4. Hoi linda niet gek hoor dat je opziet tegen de volgende fase maar met jou vechtlust en je mannetje en familie om je heen kunnen jij dat aan. Net wat je zegt wat zijn nou 4 weken op een mensen leven. En ga met HEM dan komt het goed hoe het ook verloopt. Wij bidden iedere dag voor jou en je familie. Zet hem op kanjer 💗💗

 5. Bang??? We zijn allemaal wel bang denk ik. De angst dat je bij het verkeerde percentage zit. De angst voor de enorme zware tijd.
  En toch vertrouwen dat je er doorheen komt. Dat geloof ik echt. Ja, angst hoort erbij.
  Als ik dit terug lees dan denk ik, wat lul ik nou. Ik heb geen eens een idee hoe zwaar het is en wordt. Voor jou, je mannetje, je ouders.
  Maar het MOET gewoon lukken.
  Geniet van je lange weekend met je mannetje ❤❤

 6. De kracht van het gebed (Jakobus 5):

   13 Is iemand onder u in lijden? Laat hij bidden. Heeft iemand goede moed?  Laat hij lofzingen.
   14 Is iemand onder u ziek? Laat hij dan de ouderlingen van de gemeente bij zich roepen en laten die voor hem bidden  en hem met olie zalven in de Naam van de Heere.
   15 En het gelovige gebed  zal de zieke behouden en de Heere zal hem weer oprichten. En als hij zonden gedaan heeft, zal hem dat vergeven worden.
   16 Belijd elkaar de overtredingen en bid voor elkaar, opdat u gezond wordt. Een krachtig gebed van een rechtvaardige brengt veel tot stand.
   17  Elia was een mens net zoals wij en hij deed een vurig gebed  dat het niet zou regenen, en het regende niet op de aarde, drie jaar en zes maanden.
   18  En hij bad opnieuw, en de hemel gaf regen en de aarde bracht haar vrucht voort.

  Amen to that,

  Andy McB.

 7. Mooi geschreven weer! Ik volg je op deze manier en Gerard volgt je via je vader. Je bent een sterke meid. Heel veel sterkte de komende weken. Je weet idd waar je het voor doet!! Groetjes uit Lunteren.

 8. Hi Linda
  Vanuit Amerika zit ik mee te lezen, en denk ik wat ben je toch sterk! Waar je door heen gaat raakt me. De laatste tijd kwam je veel in mijn gedachte’s, en elke keer bid ik voor jou, en je gezin. Sterkte de komende weken!

  Liefs, Nadine

 9. Hoi Linda,

  Ik ben je bloggs gaan lezen doordat ik het vaak voorbij zag komen.
  Wat ben jij bijzonder positief.
  Wil je heel veel sterkte wensen..

  Groetjes Paula

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *