Is dit nu later?

Is dit nu later? Het nummer is origineel van Stef Bos, maar de cover van Milow kwam van de week door mijn speakers en hij hakte er wel even in zeg!

A.s. zondag hoop ik 30 te worden. Afgelopen maanden stond ik sowieso al meer stil bij dit gegeven. 30 is mijn inziens altijd een hele bijzondere leeftijd geweest. En er is een tijd geweest waarin ik dacht de 30 misschien wel nooit te gaan zullen halen. Maar vroeger dacht ik aan later.. als ik groot ben.. 30 was wel die magische grens. Ik geloofde altijd dat het leven dan pas echt zou gaan beginnen. Dat je dan echt volwassen zou zijn.. Ik zei altijd dat ik voor mijn 30e geen kinderen wilde. Ik wilde de wereld zien, dromen waarmaken en vrijheid snuiven! Na mijn 30e zou het burgerlijke bestaan beginnen.. dan zou ik waarschijnlijk een keertje volwassen zijn en grote mensen dingen gaan doen. 

Little did I know (!)

Nu, bijna 30 en ik ben een schat aan ervaring rijker. Ik heb dromen opgebouwd en afgebroken zien worden. Van na mijn 30e kinderen willen, naar helemaal geen kinderen meer kunnen krijgen. Ik ben getrouwd geweest en ik ben gescheiden. Ik heb liefde gegeven en het is me afgenomen. Ik heb ondernomen en heel hard gewerkt om vervolgens noodgedwongen de praktijk te moeten verkopen. Ik heb mijn lichaam uitgeput en mijn lichaam heeft mij uitgeput. Ik heb de dood in de ogen gekeken, maar ik heb overleefd. Ik ben kapot gegaan van verdriet maar heb intenser van het leven genoten dan ooit. Ik ben ziek geworden, behandeld, verbeterd, maar niet genezen.

Er is genoeg gebeurd waar je in principe ook gewoon een heel leven mee zou kunnen vullen. Ik heb het voor mijn 30e allemaal mee mogen maken en het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben.

Hoe moeilijk ik het geregeld ook vind.. dit is mijn later. Ik heb niet voor alles gekozen, ik heb niet alles gewild, maar het leven is mij, zoals ieder ander, overkomen.

Wat ik later wilde worden is niet meer aan de orde. Wie ik wil zijn/ wie ik ben vindt ik veel belangrijker. En ondanks dat ik niet alles kan wat ik graag zou willen, ben ik rijk!

Rijk aan lessen die me leerde wat echt belangrijk is! Rijk aan verdriet. Rijk aan mislukkingen. Rijk aan telleurstellingen en tranen.. maar ook rijk aan dromen die ik waargemaakt heb. Rijk aan familie en vrienden die mijn leven echt kleur geven! Rijk aan onverwachte, nieuwe liefde! Rijk aan het vermogen me toch steeds aan te passen aan wat het leven me geeft en daardoor rijk aan het vertrouwen en geloof dat wat er ook op mijn pad gaat komen, ik altijd wel een nieuwe weg zal vinden!

16 gedachtes over “Is dit nu later?”

 1. Je bent een voorbeeld voor velen. Ik weet niet waarom het allemaal op jouw schouders terecht is gekomen maar ondanks de diepe, hele diepe dalen ga je tóch weer naar de top. Petje af.
  Ik hoop dat je een hele fijne verjaardag hebt zondag. Een bijzondere leeftijd in wéér een bijzonder jaar. Maar jouw jaren zijn de laatste jaren altijd bijzonder. Je bent een kanjer.

 2. Lieve Linda,

  Ik volg je nu al een aantal jaren en wat ben je een mooi en eerlijk mens altijd al gevonden. En wat heb je veel meegemaakt in je jonge leven. Geniet van al het mooi’s wat er elke dag op je pad komt. En geniet van de liefde ❤️. Maak er een heel mooi jaar van!! Liefs Ellie.

 3. Mooi mens, ik wens je alvast een fijne verjaardag zondag. Samen met diegenen die zijn gebleven en vast heel veel van je houden. Ik wens je optimisme, kracht en liefde toe voor wat nog komt. Veel liefs♥️

 4. Mooi om te lezen hoe je in het leven staat terwijl het niet altijd even makkelijk is met sclerodermie. Mijn moeder heeft een jaar geleden deze diagnose ook kregen.
  Ik kan alleen maar zeggen dat ik heel veel respect heb voor mensen met deze ziekte die zo positief in het leven blijven staan en door blijven knokken. Ik wens je het allerbeste meid en hoop dat je nog lang mag genieten van je leven!

  En ik had een klein vraagje heb je ook fenomeen van raynaud? Daarmee is het jaren geleden begonnen bij me moeder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *