Bacterie hysterie

Dag +9 Vandaag! Vanmorgen stond ik wederom op met enorme buikpijn! Gelukkig wederom geen diarree! Daarna even heerlijk met een vriend gebeld!

Toen kwamen de artsen! Er is in de lijnkweken van gisteren een bacterie gevonden!  En wel een bacterie welke leid tot trombose! Gezien mijn voorgeschiedenis dus niet heel fijn  en dus zou ik nog snel een zak bloedplaatjes krijgen en dan moest ik toch echt afscheid nemen van mijn vriend! Geen voeding meer, niet meer bloed kunnen tappen of medicatie toedienen!

Wel willen ze een infuus hebben zodat, mocht ik koorts krijgen, ze gelijk antibiotica kunnen starten. En dus kwam nummer 1 met echo apparaat om is te kijken waar ze konden gaan prikken. Daarna zalfje er op en een uur later kwam nummer 2 prikken. 2x mis! Zelfs onder echo begeleiding lukte het niet om die aderen van mij goed aan te prikken! Toen kwam nummer 3 weer kijken met echo! Weer zalfjes gesmeerd en een uur later kwam hij prikken! Na 2x lukte het! Maar mijn arm deed erg zeer en ik dacht dat het kwam door het vele prikken en stuwen!

Tot vanavond kwart voor 7! Ineens zag ik een groot ei ontstaan op mijn  bovenarm! En ja hoor…. infuus niet goed! Infuus er weer uit en wachten op nummer 4! Die keek zonder echo en had al snel in de gaten dat, dat helemaal onbegonnen werk was. En dus is net nummer 5 geweest.. het zalfje zit er weer op en nu is het wachten  tot 21.00 en heel hard hopen dat het dan wel gaat lukken. Ik ben enorm moe en zeiknat van het zweet 😂

Op een van de foto’s zie je mijn hand ook na het prikken. Door raynaud (doorbloedingsstoornis die vaak voorkomt bij sclerodermie) worden bij stress mijn vingertoppen paars, blauw! Blijft altijd bizar om te zien!

Het feit dat ik zo slecht te prikken ben komt helaas ook door de sclerodermie! Maar goed! Uiteindelijk heb ik liever dit dan koorts! Dus laten we hopen dat het infuus puur uit voorzorg wordt geplaatst en dat dit weekend mijn stamcellen hun werk gaan doen!! 💪

14 gedachtes over “Bacterie hysterie”

 1. Bah zeg das even een tegen vallen. Hoop dat deze infuus wel goed zit en je stamcellen aan het werk gaan. Weer heel veel sterkte. Ook voor je man Chris. Las gister dat hij moe is, maar ook bij hem gaat er veel in zijn hoofd om en maakt hij ook jouw proces door. En dat je af en toe uit de hoek kan komen… je hoofd zit vol, je hebt een boel te verwerken weet niet wat je toekomst is en wat je te wachten staat dus dat is echt heel normaal. Ook de medicatieheeft invloed op hoe je reageert. Val zelf ook af en toe uit naar mijn man…ligt ook aan de prednison en wat je in je hoofd spookt. He zet hem op en wordt veel aan jullie gedacht en gebeden.
  Liefs Swante

 2. Hey Buddy,

  Wat is het verschil tussen jou en een speldenkussen? Juist, dat is er niet! En nu denkt iedereen: wat een slechte grap… En dat is het ook! Man, dat bedenk je toch niet zoveel geprik en infuus?!

  Ik denk aan je,

  Andy McB.

 3. He bah!!! Hopen op een kundige vakvrouw of -man die wel goed prikt strakjes. Kan er net allemaal even bij… Sterkte ermee, hou vol!

 4. Dit roept veel herinneringen bij me op. Ik heb dit bij m’n lieve Saartje ook veel gezien en meegemaakt.
  ‘k Wens je sterkte en heel veel Liefs en liefde.
  Hopend dat het inmiddels gelukt is. Doei.

 5. Jakkes wat een spanning en zorgen. We bidden dat het goed gaat met het prikken en je stamcellen echt goed aan het werk gaan. Sterkte !

 6. He lieve dapperde buuf,

  Wat een verdrietig nieuws. Ik hoop dat het gauw beter gaat. Al die onzekerheid, je zo beroerd voelen, het alleen zijn. Wat een dapper mens ben je… Je vechtlust, je humor door alles heen, dit blog bij houden… Wat eigenlijk niet? Je mag ontzettend trots op jezelf zijn! Dikke knuffel voor jou en sterkte ook voor je man en je Familie.

 7. Bah wat een spanning joh! Ik wens je heel veel sterkte toe!! Wat ben je enorm dapper, respect voor je hoe je met alle tegenslagen telkens weer om gaat. Hopelijk gaat het snel wat beter met je 💐

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *