Mijn trots!

Vandaag is het dag + 13! En… het is echt minimaal, maar er is wat aan het groeien! Mijn leukocyten zijn van <0,1 naar … tromgeroffel.. 0,1 gegaan! Hahaha! De artsen stonden nog niet echt te juichen ofzo, maar hey! Alle beweging is beweging! Dus ik blijf geduldig wachten op de dag dat mijn stamcellen on fire gaan!

Vandaag is het 3 juli! En is het exact 4 jaar geleden dat ik samen met Tiemen onze praktijk begon! Toen nog Fysiocentrum Ederveen. Ik was 22, net een jaar afgestudeerd, een half jaar voor een baas gewerkt en toen kwam deze kans.. Ik vond mezelf niet goed genoeg, te jong, te onervaren en had wel 1000 redenen om het niet te doen. Tot mijn vader zei: joh wat heb je te verliezen? Je hebt geen hypotheek, geen kinderen of een gezin te onderhouden.. Als je het nu niet doet, waarom zou je het over 10 jaar dan wel doen? En wat had hij weer gelijk 🙂

Dus toen begon eigenlijk heel spontaan het avontuur. We begonnen in het bakhuisje naast het huis van mijn ouders. ( waar ik nu dus woon! ) We hadden een buiten stoelen neergezet als wachtruimte, het was prachtig weer! Als we met mensen moesten trainen, deden we dat in het weiland en naarmate de tijd vorderde verzamelden we steeds meer attributen en werd de schuur van mijn ouders langzaam in gebruik genomen als kleine oefenzaal en wachtruimte. Je kunt je het nu bijna niet meer voorstellen.. het klinkt heel amateuristisch, maar man wat was dat een geweldige tijd! Ook als therapeut is het best goed om het soms is met minder te moeten doen, wordt je veel creatiever van 🙂

We werkten hard! Echt hard! Van s’ morgens 07.00 tot ’s avonds 23.30! Zeiden eigenlijk nooit nee en hebben ons beide voor meer dan 100% gegeven!

In de tussentijd werd het pand klaargemaakt, wat was dat ook leuk! Steeds kijken naar alle vorderingen, kleuren, meubels en inrichting uitzoeken. Zelf bepalen wat voor apparatuur je er neer zit! Alleen dat was al zo’n luxe! Voor het eerst konden we als fysiotherapeuten zelf echt ons ei kwijt in hulp middelen, sport spullen etc. Dat werkt zo fijn!
En wat werd het mooi, wat zag ( en ziet het nog steeds ) het er strak en schoon uit! We hebben een fantastische opening gehad en we hebben zoveel lieve en trouwe mensen om ons heen gekregen!

En dan wordt je groter… red je het ineens niet meer met zijn tweeën! En nu.. 4 jaar later.. hebben we er gewoon 5 geweldige therapeuten bij en een fantastische administratieve duizendpoot! Zelf een extra locatie en heten we niet meer Fysiocentrum Ederveen, maar ook Lunteren! Als iemand mij dit 5 jaar geleden gezegd had, dan had ik m keihard uitgelachen! Had niet kunnen verwachten dat het zo zou lopen!

Ik heb in de tussentijd een HBO master bedrijfskunde voor fysiotherapie gedaan, omdat ik al merkte dat het lichamelijk niet goed ging en ik wel altijd wilde blijven werken! ( niet denken wat ik niet kan, maar vooral wat ik wel kan! ) Ook heb je op de opleiding fysiotherapie niks geleerd over personeel, bedrijfscultuur en structuur etc. En deze opleiding is enorm nuttig geweest!

Daarnaast ben ik lid geworden van BNI Clementi in Lunteren. De BNI is een netwerkorganisatie met als motto ‘geven loont’. Elke woensdagochtend komen we met een grote groep lokale ondernemers uit de omgeving bij elkaar om te ontbijten, je bedrijf te presenteren en elkaar te helpen meer naamsbekendheid te creëren. Ik vond spreken in publiek altijd verschrikkelijk en netwerken al helemaal. Ik heb zo vaak gehad dat ik iemand aan wilde spreken, maar het gewoon niet durfde. Ik heb hier geleerd om op mensen af te stappen, mijn praktijk te presenteren, uit mijn comfort zone te stappen en te groeien! Zo gegroeid dat ik zelfs op een congres, welliswaar nog steeds met het zweet in mijn bilnaad, voor meer dan 100 man heb kunnen vertellen waarom Fysiocentrum Ederveen – Lunteren een goeie praktijk is!

Ik heb meerdere cursussen afgerond en heb mooie plannen voor de toekomst! Wij zijn groot geworden door onze patiënt op grote waarde te schatten! Je kunnen verplaatsen in degene die tegenover je zit is zo belangrijk! Aandacht! Hoe zou ik zelf behandeld willen worden? Als je nu pijn hebt wil je niet 2 weken wachten! Het zijn geen moeilijke of enorm spectaculaire dingen, maar ze worden wel vaak vergeten!

Ik vind het geweldig om mensen letterlijk en figuurlijk weer op de been te kunnen helpen! Ik hou van mensen en ik vind dat ik de mooiste baan van de hele wereld heb! Mijn werk is een hobby! Daarom was het ook niet moeilijk om er zoveel uur in te stoppen! Mensen denken vaak dat je voor jezelf begint om veel geld te kunnen verdienen. Niks is minder waar! Voor onszelf beginnen, was een verademing! We konden voor het eerst echt alles doen zoals wij dachten dat, dat voor de patiënten het beste zou zijn! We konden vanuit ons hart gaan werken!

Mijn werk geeft me enorm veel voldoening! En ik ben zo trots op mijn compagnon Tiemen en het hele FCE team! Maar ook op onze patiënten! Ik krijg zoveel terug dat ik er bijna verlegen van wordt! Ook in deze situatie.. ik ben al een tijd niet op de praktijk geweest, maar er zijn zo veel lieve mensen die met me meeleven en me bemoedigen! En dit alles… is gewoon freaking bijzonder!

Ik heb niet zoveel foto’s op mijn telefoon, maar ik heb een kleine selectie van Fysiocentrum Ederveen – Lunteren foto’s die ik leuk vind om te delen!
En anders moeten jullie maar is op de website kijken naar mijn trots 🙂
www.fysiocentrumederveen.nl


8 gedachtes over “Mijn trots!”

  1. Lieve Linda, alweer vier jaar, jonge de tijd vliegt. Volgend jaar lustrum, dan kan Tiemen de andere helft van dat varken aan het spit rijgen! Het is een mooie praktijk, waarbij zeker ook de buitengewone expertise op het gebied van Duchene niet onvermld mag blijven…

    Liefs,

    Andy – my middlename is zakelijk – McB.

  2. Een verademing om te lezen, maar ook zulke fysiotherapeuten te mogen hebben. Wel jammer dat Tiemen zo weinig tijd voor me heeft. Maar dat heeft ook veel met m’n werkzaamheden te maken. Prachtig bedrijf mogen jullie best trots op zijn. Grt Nico

  3. Klopt Linda. We zijn allemaal trots op jullie. Mij heb je van mijn pijnlijke voeten afgeholpen. Toppertje. Ook hoe je nu jezelf er door slaat.

  4. Het klinkt misschien raar maar het lijkt wel of alles wat jij doet, dat het je ook lukt. Met je inzet, je doorzetting, je lef. Dus moet dit ook lukken. Hoe dan ook. 👍👊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *