Omundo

Vandaag hebben Chris en ik mijn ouders mee uit lunchen genomen. Ik was er niet met moederdag en met vaderdag lig ik ook weer in het ziekenhuis. Bovendien zorgen ze enorm goed voor ons! Dus genoeg reden voor een dikke, luxe lunch!

Om 12.00 hadden we afgesproken bij restaurant Omundo, onderdeel van hotel de wereld in Wageningen. We konden heerlijk buiten op het terras zitten en dat alleen was al een kadootje. We kozen voor een 5 gangen menu.. En my oh my.. Wat een bijzonder lekker eten 😍 je moet er van houden, maar zoveel verschillende en bijzondere smaken combinaties! Het eten was fantastisch en het gegezelschap goed!

Ik blijf het heel bijzonder vinden hoe de band nu met mijn ouders is! Van mijn 14e tot mijn 18e heb Β ik enorm gepuberd! Ik was echt onwijs rebels en ben als de dood dat mijn kinderen later op mij lijken πŸ˜‚ in al die jaren heb ik ruzie gehad met en tegen alles van mijn ouders aan geschopt!

Ik vond mezelf echt heel erg zielig! Ik mocht niks en vond alles stom! Maar ik kon niet met vrijheden omgaan! Ik was over zelf verzekerd, mega naΓ―ef en vond alles interessant. Gelukkig kenden mijn ouders mij als de beste en hebben ze me opgevoed naar wat uiteindelijk het beste was voor mij. Niet wat op dat moment het leukste voor me was. En ondanks alle kritiek die ze altijd gehad hebben, hebben ze hun eigen kop gevolgd en daar ben ik ze heel dankbaar voor!

Ik heb altijd te horen gekregen als ik iets goed deed, maar kreeg ook altijd de spiegel voor als ik fout zat. Ik heb leren werken en doorzetten en ze hebben me echt klaargestoomd voor deze maatschappij! Ik sta stevig met 2 beentjes op de grond en heb het goed voor mekaar! Niet omdat het altijd allemaal maar leuk moest zijn, maar omdat ik geleerd heb om hard te werken, realistisch te blijven en door te zetten.

4 jaar lang ruzie.. Β En nu… Nu is de band voor mijn gevoel sterker dan ooit. Naarmate je ouder wordt ga je anders naar dingen kijken en meer begrijpen. Voor deze hele situatie kwam ik al heel veel bij mijn ouders thuis. Nu woon ik er weer. En het is fijn. Ik ben enorm dankbaar dat ik zo gelukkig mag zijn om uit zo’n warm, liefdevol nest te komen!

En dat hebben we maar even uitbundig en over de top gevierd!

7 gedachtes over “Omundo”

 1. O Mundo is fantastisch!
  Mooi verhaal.. wat hebben we het die ‘ouwelui’ moeilijk gemaakt vroeger. πŸ™ˆ Maar wat zijn we ze dankbaar en wat begrijpen we ze nu goed..

 2. Hoi Linda,
  Je ouders zijn top idd en ik kan het weten!!
  Geniet van ze, dat doen ze ook van jou!!
  Je hebt ze nodig meer dan ooit, maar dat geldt voor hun ook!!
  Zonder jou gaan ze niet verder, dus keep on fighting!!
  😘

 3. Hey kleine!

  Mooi om te lezen, en Hotel Wallenburg doet het natuurlijk ook gewoon goed.

  En Omundo, geniaal!

  Liefs,

  Andy McB.

 4. Ik denk dat je je ouders het mooiste vader/moederdag kado hebt gegeven. Niet alleen de fantastische lunch maar vooral je ontzettende lieve woorden die je hebt opgeschreven. ❀❀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *