Spiraal kwaal

Gisteren heb ik nagevraagd of ik weer auto mocht rijden. En dat mocht 😀

En dus was mijn eerste ritje sinds 4 weken naar Lunteren naar de huisarts om mijn spiraal er uit te laten halen. Ik dacht dat is zo gepiept! De assistente zou het gaan doen. Eerst paste de eendebek al niet meer 😂 de chemo tast meer aan dan je lief is. Dus moest mevrouw op zoek naar een kleiner  formaatje. Die eenmaal gevonden en geïnstalleerd. Heerlijk zo’n roestvrij staal ding die ze alleen even onder de.. jawel… koude kraan houden! Je zou toch zeggen dat die mensen zelf ook wel weten dat je niet echt warm wordt van zo’n  koplamp tussen je benen en dan durven ze nog te eisen dat je ontspant terwijl ze een stuk koud staal naar binnen willen werken! Anyhow.. goed zicht.. maar… Ze kon de touwtjes niet vinden! Fuck my life again! En dus kwam er een ragebol tevoorschijn! Daarmee gaan ze dan even lekker in je baarmoeder borstelen op zoek naar de touwtjes! Poging 2 mislukt! En dus  moest de huisarts zelf maar even kijken.

Die kwam na 20 minuten! Zelfde procedure, ander ragebolletje. Poging 3 mislukt! Besluit: door naar de gynaecoloog! Gelukkig kon ik daar eind van de middag terecht ivm spoed voor de stamcel transplantatie.

En die gynaecoloog snapte het wel! Gewoon een kunstof eendebek en glijmiddel! Dat hebben ze niet alleen voor plezier uitgevonden, maar het werkt ook hierbij monster! Knijptangetje erbij, ‘dan mag u nu even hoesten’ 🤣 en hoppatee! Hij was er uit! Had gewoon even verstoppertje gespeelt!

Tussendoor zijn mijn lieve schoonzus en schoonmoeder nog even op bezoek geweest! En ik ben even bij een lieve, wat oudere dame langs geweest die ik via mijn werk heb leren kennen en waar ik altijd elke week even een bakkie ging doen. Ze vond het zo leuk. En haar hond ook! Ik had haar gebeld om te vragen  of ze thuis was zoals ik altijd deed en de Duitse herder was helemaal wild geworden bij het horen van mijn stem en zat al als vanouds voor het raam op me te wachten!  Zo leuk 😀

Nu ben ik best wel moe! Alles ging weer even anders dan gepland en na gisteren merk ik sowieso wel dat het even een aanslag op mn lijf is! Dus nu in stand rust!

7 gedachtes over “Spiraal kwaal”

 1. Hey held,

  Nu maar hopen dat de gynaecoloog er thuis niet achterkomt dat ie zijn polshorloge kwijt is…

  Hoe dan ook: pak je rust!

  Lauwwarme groetjes,

  Andy McB.

 2. Wat knap hoe jij van een ellende situatie gewoon een komisch verhaal weet te maken! Je kunt straks op tournee met je verhalen ! Ik zie zie gewoon voor me.

 3. Ow nee hè!? Wat een ramp. Begrijp wel dat de gêne er een beetje af gaat maar daar wordt je toch niet blij van. Knap dat je het (ook dit) met een lach benaderd. Wel fijn dat de gynaecoloog wel wist wat hij deed😁
  Sterkte met alles. Geniet nog even van het thuis zijn en je lieve familie om je heen.

 4. Tjonge jonge wat een verhalen. Hopelijk blijf je nog heel kang bloggen. Ook in gezonde tijden want hoe dan ….je schrijft fantastisch. Wat iedereen ook zegt….Je maakt overal een leuk of optimistisch verhaal van.
  Dus nog 2 weken thuis genieten en dan begint het zwaarste deel. Eerst genieten 😚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *