Spiraalverhaal

Vanmorgen kreeg ik post binnen van het Radboud UMC. Alle afspraken voor de 29e. Wordt een hele lange dag! En er zat ook een afspraak bij voor 13 juni bij de gynaecoloog. Hier gaat een verhaal aan vooraf.

Al jaren slikte ik de pil, tot mijn nichtje op een gegeven moment vertelde dat zij een spiraal had laten zetten en dat dit wonderen had gedaan voor haar humeur. Nou was ik zelf de afgelopen jaren steeds een beetje ( tot soms wel heel erg ) crumpy. Maar ik gooide het altijd op mijn gezondheidstoestand, het vele werken etc. En tja.. een spiraal laten zetten, betekende wel met de benen wijd, onder zo’n koplamp en dan de dokter nog die daar down under even wat verrichtingen moet plegen.. daar wordt ik nou niet bepaald warm van. Maar omdat ik destijds ook zoveel medicijnen gebruikte, waarbij je absoluut niet zwanger mocht worden vond ik het de moeite waard om over na te denken.

En dus, heldhaftig als ik was (!) eind november 2016 , na een jarenlange, torenhoge drempel, naar de huisarts om een spiraal te laten zetten. Daar was ik dan de komende 5 jaar mooi van af! En.. ik werd weer een beetje mezelf! Na een week was ik een stuk vrolijker! Zo zie je maar weer, die bekende vrouwenhormonen shizzle. Het heeft wel degelijk een grote invloed.. althans, bij mij!

Die 5 jaar was een mooie gedachten, maar gaat helaas niet op. Voor de 2e fase van de stamceltransplantatie willen ze niks in mijn lijf hebben wat niet van mezelf is. En dus… fuck my life… moet ie er uit! Enige voordeel is, is dat, dat als het goed is een kwestie van touwtje trekken is ! ( haha ) en dus niet zo pijnlijk. Maar goed, het benenwijd, Β koplamp alles tafereel is nou niet echt mijn hobby. Wat dat aangaat wordt je wel steeds minder preuts door alle onderzoeken etc.

13 juni dus. Ik dacht.. dat duurt nog wel heel lang! Dus maar even gebeld. Kon niet eerder terecht. Maar ik vind het een beetje onzin om voor zoiets kleins weer naar Nijmegen te moeten en dat in de tijd dat ik lekker thuis mag genieten.
Uiteindelijk mag ik het gewoon bij de huisarts laten doen dus dat scheelt weer een ritje!

Nu denken veel mannen misschien.. waarom? Waarom deel je dit? Gewoon omdat het er ook bij hoort. En jullie willen uiteindelijk ook allemaal lekker en onbezorgd seks hebben, maar wij vrouwen moeten daar meestal wel de moeite voor doen. En ja, dit hoort ook gewoon bij het volwassen leven πŸ˜‰ En ik wilde een open en eerlijke blog schrijven, met alle kanten van het verhaal. Dus ook deze!
De voorlopige opname datum staat op 14 juni. Dit is een stuk later dan ik verwachtte. Het kan nog eerder worden. Zelf had ik rekening gehouden met 5 juni. Nou maakt het opzich niets uit, maar hoe eerder, hoe fitter ik eind van het jaar hopelijk ben. En ik wil in september toch echt met manlief en zwagers mee naar Frankrijk om die berg te beklimmen!

En.. je zit er toch tegenaan te hikken.. Leuk gaat het toch niet zijn, maar we moeten door! Dus ik ben heel benieuwd en hoop zelf dat het dus iets eerder zal zijn.

Eind van de middag hebben ze de ( nog warme! ) appeltaart zelfs thuisbezorgd! Hoe goed is dat!

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend!Β 

13 gedachtes over “Spiraalverhaal”

 1. Ik hou dr van dat je dit ook deelt πŸ™‚
  We lezen elke dag met je mee. Thnx voor je blog en dat je deelt en ons elke dag weer leert hoe bijzonder de ‘kleine’ dingen zijn.
  Je bent echt een heel bijzonder, mooi persoon.
  X

 2. Fantastisch zit met een glimlach op de bank je blog te lezen. En thanks ik denk zelf ook al heel lang zal ik het of zal ik het niet doen. Maar dan voor de overgang fase. Ga toch opnieuw er over nadenken. Kanjer liefs 😘😘

 3. Mooi eerlijk verhaal…
  En… ik ken niet veel vrouwen die t leuk vinden om zo bij de dokter onder de schijnwerper te zitten…😜.
  Geniet van je taart!

 4. Toch laat je me weer lachen ondanks de spannende tijd die straks komt. Geniet van je appeltaart want je moet goed aansterken. En laten we hopen dat je zsm verder kunt met de behandeling en zonder spiraaltje.

 5. Lieve Linda
  Warme appeltaart, water loopt me in de mond. Geniet er lekker van. Gelijk heb je als je er niet voor naar Nijmegen hoeft enne bij mijn onderzoek waren ze met z’n 3en aan het kijken….tussen mijn benen 😨 1 is beter.
  Geniet van het mooie weer dit weekend en de appeltaart.

 6. Dik verdiend die appeltaart!
  Volg je blogs. Zo bijzonder mooi en met humor geschreven.
  Sterkte het wachten blijft lastig!
  Groetjes Trudy

 7. Wat n verhaal weer, je humor en optimisme, heerlijk om te lezen, alleen jammer van de achterliggende gedachte…
  tjee wat jammer dat je springveer eruit moet, wat n uitkomst zon klein dingetje he? πŸ™‚ Maar… alles voor t goeie doel!!! Lekker genieten van je appeltaart, die heb je verdient!

 8. MoggΓ»h Lin,

  Die beschrijving van zo’n gynaecologisch onderzoekje, hoe kom je erop? Cabaretkwaliteit!

  Zet hem weer op vandaag, de zon schijnt:)

  Liefs,

  Andy McB.

  PS. Hippe muts!

 9. We volgen met veel bewondering je blog zo als jij met je ziekte omgaat
  is geweldig heel veel sterkte we blijven je blog volgen
  gr,Brand en Teuni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *