Suprise!

Nou deze dag liep even iets anders dan verwacht! Ik had vanmorgen een afspraak bij de hematoloog. Om 9 uur moest ik me melden voor het bloedprikken. Dit ging gelukkig in 1x goed. Door de sclerodermie wordt mijn huid ( en de aders ) steeds harder en dat maakt het prikken niet gemakkelijker.

Om half 10 een afspraak met de hematoloog. Alle uitslagen waren goed. Zelfs het vocht wat om mijn hart heen zat is verdwenen! ( heb hier heel hard voor gebeden, en ja de wonderen zijn de wereld dus nog niet uit! Huray! )

De hematoloog verraste mijΒ met.. jawel ‘ we moeten alleen nog even een beenmerg punctie doen’ ! Oke, die kwam wel even binnen.
Vervolgens een gesprek met de stamcel verpleegkundige, maar ik zat vooral met mijn hoofd bij de beenmergpunctie!
Ik had me ook goed ingelezen en alles uitgeplozen, dus in principe vertelde ze weinig nieuws. Ik werd even meegenomen naar de aferese afdeling, waar ze straks de stamcellen gaan oogsten en er werd even naar mijn aderen gekeken. Het infuus wordt normaliter namelijk in de armen geplaatst. Maar omdat mijn adertjes en mijn huid niet echt meewerken krijg ik een infuus onder mijn sleutelbeen. Hier kunnen ze ook bloed uit halen en dat betekend dat ik niet elke dag opnieuw geprikt hoef te worden! En daar ben ik dus heel blij mee!

En toen kwam het moment van de beenmerg punctie.. Weinig woorden voor.. gewoon AUW! Maar het is weer achter de rug! Gelukkig heb ik een hele lieve man die altijd naast mijn zijde staat ( of zit! ) en dat maakt het allemaal een stuk makkelijker!

Toen nog even door voor wat longfunctie testen en we mochten weer naar huis! Genieten van ons laatste weekend in mijn droomhuisje. Als ik uit het ziekenhuis kom ga ik in het bakhuisje naast mijn ouders wonen. Hier is alles gelijkvloers en er zijn dan altijd mensen in de buurt! Heel fijn! En in september krijgen we de sleutel van ons huis, dus veel leuks om weer naar uit te kijken!

8 gedachtes over “Suprise!”

  1. Heftig meid… maar prachtig plekje dat Bakhuis bij je ouders. Hopelijk komt alles goed en kan en mag je weer genieten van al het moois samen met je man, je ouders en je lieve zus en broertjes, zonder al die πŸ₯πŸ’‰πŸ’Š Liefs Jaccie

  2. Beste Linda. Je kent me (nog) niet. We hoorde je verhaal al via, via en in de kerk. We willen jullie heel veel sterkte wensen. Houd moed en kracht…….

    Jullie “nieuwe” buren van nummer 5

  3. Fijn dat je zo’n vast infuus heb! Ooow en ik zie de beenmergpunctie ook weer voor me. Onverwachts is niet erg want het is echt geen pretje…flikte ze bij ons toen ook. Zullen ze wel met voor bedachte raden doen! Lkkr koppie heb je gekregen! Jullie zijn allemaal kanjers in huize Duijts! Xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *