The looks!

Zo nu en dan zit je wel is naar oude foto’s te kijken! En daar ben ik best van geschrokken! De sclerodermie heeft mijn uiterlijk meer aangetast dan ik in eerste instantie dacht! Het kan nog vele malen erger, maar toch is het best confronterend..

Ook in de positieve zin. Tussen mijn 14e en 19e kampte ik met een behoorlijke eetstoornis. Ik was veels te dun.. at veels te weinig en besodemieterde elke diΓ«tist! πŸ™ˆ

Ik heb jaren aan de astronauten voeding gezeten.. in ieder geval als ik er niet onderuit kon… want ik had een hele trukendoos aan manieren waarop het voor iedereen wel leek alsof ik gegeten had, maar dat dus niet zo was.. tot ik aan mijn rug geopereerd werd en 3 maanden thuis op bed kwam te liggen en stopte met roken.. Toen kwamen de kilo’s er wel aan.

Maar goed die kronkel van een eetstoornis hou je altijd in je hoofd.. het was nooit goed genoeg. Ik vond mezelf altijd te dik.. vet.. lelijk!

En nu…. haal alles weg ( haar op je hoofd, je wimpers en wenkbrauwen ) dan wordt schoonheid ineens heel anders! Als ik nu foto’s van mezelf terug zie van voor het echte ziek zijn denk ik: mijn hemel wat heb ik altijd lopen zeiken zeg, ik was best lekker!! πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Nee even zonder gekheid! Ik heb met mezelf nu afgesproken dat ik niet meer onzeker ga zijn.. Niet meer ga lopen klagen dat ik dik ben..enkel en alleen omdat mijn buik niet helemaal plat is of mn heupen breder zijn dan vroeger. Ik ben geen 12 meer en zo hoef ik er ook niet meer uit te zien.

Gezondheid! Dat is belangrijk! Ik ben, op die maanden na mijn operatie na, nooit TE zwaar geweest, heb nooit een te hoog BMI gehad en geen enkele arts heeft me ooit verteld dat ik moest afvallen.. het is allemaal druk geweest van mezelf en natuurlijk een stukje van de maatschappij..

Je wordt plat gebombardeerd op Facebook en Instagram met fitgirls, strakke buiken en billen en avocado’s.. en oh ja iedereen die zegt dat ze heeeeeerlijk zijn liegt πŸ˜‚πŸ˜£ De voor en na foto’s ala juni 2016 t.o.v. juni 2017 vliegen je om de oren.. iedereen wordt strakker, doet hard zijn best.. plaats elke lichamelijke verandering en dan zijn ze ineens wel tevreden met wie ze zijn… en vaak denk ik nu.. Ik vond je in 2016 ook al mooi! En uiteindelijk is het zoveel belangrijker dat je van binnen mooi bent, gezond bent! Maar goed.. bij deze heb ik ook een voor en na foto onder de blog geplaatst Β πŸ˜‚ heel modern πŸ’ͺ alleen een beetje de omgekeerde kant op! ( deze foto heb ik gekozen omdat je hier het verschil in gezicht en vooral lippen dus heel goed ziet! )

Ik ben groot voorstander van goed voor je lichaam zorgen. Ik vind dat veel mensen veel meer moeten bewegen! We leven in een zit maatschappij wat (volgens onderzoek) net zo slecht is als roken! En ook een goede balans in alles wat je naar binnen schuift vind ik heel belangrijk!

Maar ik wil voor mezelf geen obsessie meer.. geen continue druk van in het perfecte plaatje passen! En ik ben heel blij en dankbaar dat ik nu terug kan kijken en kan denken: het was goed! En voor de toekomst.. het zal nog minimaal 3 jaar duren voordat mijn haar weer zo lang is.. het heeft tijd nodig voor mijn gezicht om weer minder strak te gaan staan en dus mn lippen weer normaal worden en ga zo maar door.

Maar ik kan mezelf nu accepteren! En daar ben ik heel blij mee! Weer een stress factor minder πŸ’ͺ

 

9 gedachtes over “The looks!”

 1. Ik blijf er stil van worden Linda !
  Je gebruikt zulke treffende woorden. Waar ik ook aan terugdenk is wat je in je getuigenis zegt: God zoekt je geluk niet je ongeluk ! Zo ook in hoe je eruit ziet πŸ™‚ Hij draagt immers zorg voor je !
  Tof ! Sterkte ook weer deze dagen en gaaf dat je thuis bent πŸ™‚

 2. Straks krijg je die ongemakken weer dat je je moet laten ontharen bij de schoonheidsspecialiste…..
  Dat is Γ³Γ³k erg vervelend hoor; Linda πŸ˜‚

 3. Beste Linda,

  Ik volg je blogs al vanaf dag 1 maar had nooit de moed om je een bericht te sturen. Misschien weet je helemaal niet meer wie ik ben , of zit je niet te wachten op reacties van ” verre weg bekenden ” maar…. ik doe het toch!
  Ik heb zo gruwelijk veel respect voor je. Je doorzettingsvermogen, je humor en de manier waarop je jouw proces zo duidelijk en mooi verwoordt.
  Ik vind het ontzettend fijn voor je dat je weer lekker thuis bent en het herstel kan nu echt beginnen. En met of zonder haar, wenkbrauwen en of volle lippen. Je blijft een topwijf. Ik gun je alle goeds! Liefs jilan ( vriendin van Sandra)

 4. Lieve Linda,

  Zoals altijd weer een goudeerlijke blog, recht in het gezicht. Ik hoop dat het mensen aan het denken zet over de druk die zij zichzelf en anderen omleggen. Niemand kan met zijn eigen uiterlijk meekomen in de bubbel die Hollywood, het web enz. opblaast. Dan gaan mensen die fantasie realiseren met photoshop, operaties, diΓ«ten, kleding en noem maar op. Uiteindelijk onnodig en zonde van hun energie.

  Die twee foto’s: ik zie gewoon twee keer een mooie vrouw.

  Ik kwam nog een leuke quote tegen in dit verband:

  “Monkeys are superior to men in this: when a monkey looks into a mirror, he sees a monkey.”

  Liefs,

  Andy McUgly

 5. Ben jij dat op die foto? Daar zou ik je niet van kennen. Ik weet ook niet wat ik er van moet vinden. Vind je leuk zoals ik je ken ( met en zonder haar) . Mocht je ooit twijfelen……. kom je gewoon naast mij op de weegschaal staan

 6. Ik zie op allebei de foto’s een mooie vrouw (en op de ene ook een knappe man) hopelijk ga je over een tijd ook weer zeuren dat je haar niet goed zit of je komt te dik of te dun of wat dan ook, want dan is alles weer normaal. Maar inderdaad…schoonheid zit van binnen. Uiterlijk is betrekkelijk en gezondheid het aller aller belangrijkste. En de liefde πŸ’–

 7. Hey Lin,
  Dit is dus precies wat ik bedoel, als je mijn vorige berichtje leest snap je waarom!!
  Jou positiviteit, jou kracht, jou liefde en jou woorden zijn als goed zittende set kleren die je altijd en overal passen!!
  Bless you and everyone around you!!
  πŸ™πŸ˜˜

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *