Thoughts

 

Zo wat was het gisteren een leuke dag, maar savonds werd ik al erg moe. Toch, gezien ik weer haartjes uit m’n kop kon trekken, wilde ik dat er iemand het scheermes erover heen zou halen. En dat heeft m’n lieve broertje gedaan!

Het was anders scheren dan normaal. De haartjes lieten zo snel los! Maar ik ben er met een schone, wondvrije echte shinende kale knar onder uit gekomen!

Die schedel van mij heeft nog nooit zonlicht gezien en dat is over duidelijk 😅

Manlief moest wel echt even wennen, maar gelukkig vind ie me nog steeds mooi en het belangrijkste wat ie zei:  van binnen ben je dezelfde en nog mooier. Dus hoppatee die steek ik in m’n zak 😍 en ik geef m groot gelijk. Je kunt nog zo mooi zijn, maar als je innerlijk lelijk is vervaagd uiterlijk schoonheid mijn inziens heel, heel rap. Ik kan niet zeggen dat de mens met schoonheid niks kan bereiken.. iedereen kent Kim uit Amerika met de dikke, opgespoten billen. Ze ziet er perfect gestyled uit, verzorgd.. en daar boert ze toch wel donders goed mee.

Maar ik ben opgevoed met werken,  hard werken. Hard werken loont zei mijn vader altijd. En dat klopt! Ik heb op de havo aardig aan zitten kloten. Puber to the max.. met mijn pretpakket kunst en cultuur ging ik de opleiding fysiotherapie doen. Dat heeft me veel moeite gekost. Ten eerste was ik 17 en echt heel puberaal (oud klasgenoten zullen nu heel hard ja knikken) 😅 en ten tweede kon ik gewoon niet goed begrijpend lezen. Mijn samenvattingen waren groter dan de boeken zelf. Ik deed er veel voor, maar het lukte niet. En dan die toetsen, rollenspellen en faalangst zijn geen goeie combi. Maar met coaching en heel veel en heel hard werken heb ik het er goed vanaf gebracht. Een half jaar voor een baas gewerkt en daarna met Tiemen voor mezelf begonnen.

Ook dit was heel hard werken. Ik weet dat we smorgens om 7 uur begonnen en savonds om 23.30 de laatste patiënt uitzwaaiden. Daarna nog administratie en zorgen dat we een nieuwe locatie konden realiseren. Sowieso. Ik was 22 en fysiotherapeut. Ik had niet geleerd hoe ik een bedrijf moest runnen. En omdat mijn gezondheid niet florissant was heb ik toen een HBO master bedrijfskunde voor fysiotherapeuten gedaan. Investeren in de toekomst en in jezelf. Ook als je niet zeker weet hoe je toekomst er uit gaat zien kun je wel inspelen op veranderingen.

Ik ben heel blij dat ik, nu bijna 4 jaar geleden, samen met Tiemen voor mezelf ben begonnen.  En dat ik geïnvesteerd heb in mijn toekomst. Toen al rekening houdend met mijn lijf, omdat ik voelde dat het niet goed zat en niet zeker wist of ik de rest van mijn leven zwaar werk met mijn handen kon blijven doen. Als die het niet meer zouden kunnen, kan ik me nu nog prima redden. Hard werken loont. In alle opzichten en aspecten van het leven.

En mijn werk is mijn hobby. Ik vind het geweldig om mensen letterlijk en figuurlijk weer op de been te krijgen. Ik hou van mensen! Van persoonlijk contact. En het is een voorrecht om van een passie mijn werk te hebben kunnen maken!

Dit zijn dingen die in je hoofd gaan spelen als je niet veel kan en veel thuis zit, met heel veel tijd om na te denken. Gisteren heb ik iets teveel gedaan! Vandaag erg moe en veel geslapen. Vanmorgen nog wel heel leuk bezoek gehad van Janine en kleine Tim. Die waren zo lief dat ze zelfs voor Ace een kadootje mee hadden genomen! Wordt je toch blij van!

 

9 gedachtes over “Thoughts”

  1. Moggûh kleine,

    Veel succes vandaag, ik hoop dat het allemaal een beetje meevalt voor je, want wat voor gynaecologische onderzoeken geldt, geldt ook wel een beetje voor dit. Tenminste, ik vind het nooit zo prettig als iemand van achter een bouwlamp naar mijn huig zit te staren en dan onverwacht inhaakt tussen tanden of het eens flink laat tochten tussen je kiezen.

    Vergeet niet om op de terugweg jezelf te belonen door te dineren bij brasserie Onder den gouden Boogen. Laat die Quarter Pounder voor wat hij is en neem twee cheeseburgers, in elke hand één. En dan om en om een hap, gewoon keihard stereo-snacken met het sesamzaad achter je oren en de cheddar in je nek. En daarna je vette bakkes nog effe schoonvegen met zo’n dubbel hamburgertje van 1,75 E, gewoon omdat het kan. En dan weer lekker naar huis!

    Veel liefs met ketchup en zonder augurkjes,

    Andy McB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *