Trombose over sclerose

Nou waar ik vandaag eigenlijk hoopte op een heerlijke dag alleen! ( mijn buurvrouw mocht een dag en nacht op verlof naar huis ) werd een hele vermoeiende en vervelende dag!

Vannacht werd ik om 01.00 wakker met een heel naar gevoel in mijn rechter arm en hand. Toch maar even op de alarmknop gedrukt. Arts erbij, ritje naar de spoedeisendeHulp voor een echo. Alles leek wel goed. Toch maar proberen te slapen. Om 04.30 terug op mijn kamer.

Vanmorgen om half 9 stond de hematoloog aan mijn bed en was niet gerustgesteld. Ook de reumatoloog er bij gehaald en samen besloten dat er toch wat moest gebeuren. Dit betekende dat de lijn onder mijn sleutelbeen verwijderd moest worden, een nieuw infuus rechts geprikt werd zodat vanmiddag tijdens röntgen foto’s  contrastvloeistof toegediend kon worden, en uiteindelijk werd er ook links nog even een infuus geprikt, want ik moet nog steeds spoelen voor de chemo.

Bij het verlaten van de kamer werd ik overigens helemaal ingepakt ivm lage weerstand door de chemo en omdat ik natuurlijk verder helemaal in quarantaine lig.

Om 16.00 de uitslag. TROMBOSE! In het vat onder het sleutelbeen. Vanaf vandaag wordt het dus 2x per dag anti stollings ( trombose ) spuiten zetten voor een periode van 6 weken. Gelukkig heeft dit geen consequenties voor de stamcel transplantatie. Het enige is dat ik dus op de dag dat ze mijn stamcellen gaan afereren, een nieuwe lijn moet laten plaatsen in mijn lies of halsader. En dat was nou net waar ik geen zin in had. Maar goed. Nogmaals.. ik wil beter worden. Dit is de enige weg. Dus we moeten gewoon gaan!

Gelukkig was mijn lieve mannetje er en hebben we wel even lekker samen in bed gelegen, zo zonder buurvrouw op de kamer is toch wel erg lekker! Ook mama kwam nog gezellig langs met heel veel kaarten en een leuke ballon! We maken er wel wat van 🙂

Overigens… werd ik vanmorgen wel heel blij wakker van wat super mooie bedragen die overgemaakt zijn voor de alpentocht! Heel erg bedankt! Doet onwijs goed!

Nou ga ik heerlijk genieten van een avondje rust. Geen buurvrouw ( overigens lief mens hoor! ) om rekening mee te houden. Niet naar het gekletter van haar urine in de postoel hoeven luisteren s’ nachts. ( en dan heb ik het nog niet over het geklepper van die roestvrijstalen poo’s. En het feit dat ik na de chemo heel misselijk ben en er op nog geen 2 meter afstand iemand lekker z’n behoefte zit te doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Okay okay, we zijn allemaal mens… maar dit zijn toch wel hele serieuze ziekenhuis taferelen, waar je niet op zit te wachten, maar die je er gewoon lekker bij krijgt! 🙂 ;p

Have a Nice weekend!

 

 

 

 

12 gedachtes over “Trombose over sclerose”

  1. Het zit je niet echt mee allemaal meiske, maar we blijven voor je duimen (en bidden 😉 )…..

    Liefs Lia, Brigina en Ron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *