Vlinder

Afgelopen week is mijn schoonvader officieel met pensioen gegaan! En dat konden wij met zn allen natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan! En dus hebben we hem vanmorgen verrast met lekkere tompouchen, hapjes en een paar dagen weg! Het was fijn om iedereen weer gezien te hebben, want het zal minimaal 5 weken duren voordat dat weer kan en mag!

Daarna was ik erg moe! Met zoveel man bij elkaar zijn en iedereen die door elkaar heen praat is het in mn hoofd snel te druk! Dus thuis eerst even op bed bijgekomen!

Toen ik uit bed kwam waren lieve tante Pauline en Tino er! Dat was weer hartstikke gezellig! En we hebben met zn allen de reisvideo van mijn broertje Thomas bekeken! Heel gaaf om te zien wat hij allemaal in zijn eentje heeft gedaan en gezien! Ik werd er stiekem gewoon een beetje emotioneel van! Mn kleine broertje helemaal alleen door zuidoost Azië! Ik vind het enorm knap!

Toen was ik weer moe en ben weer op bed gaan liggen! Ik zat er even niet zo lekker meer in! Merkte ook dat ik vanmorgen opstond met het idee: nog maar 3 dagen en dan is het zover! Er overviel me een lading aan emoties! Maar ik kon er niet precies de vinger op leggen waar dat nou ineens vandaan kwam en waarom precies!

Ik denk het opgesloten zitten, het alleen zijn! Niet eens zozeer de behandeling! Ik geniet zo van alle lieve mensen om mij heen, van de gezelligheid bij mijn ouders thuis! En vanaf woensdag wordt dat helemaal anders! Savonds alleen naar bed, smorgens alleen wakker worden, de hele dag uitkijken naar het moment dat Chris of mijn ouders op bezoek komen! 4 weken lang in 1 en dezelfde kamer!

En in mijn hoofd ben ik helemaal bezig met onze toekomst! Ik denk alleen maar aan het huis, de fietstocht van Chris, de praktijk, werk hervatten. Ik vergeet soms gewoon even dat ik daar nog niet ben.. Ik moet eerst nog een flinke strijd leveren.. En dat is helemaal niet erg.. Maar ik wil zo graag!

En ik begin weer meer lichamelijke problemen te krijgen. Na de vorige fase heb ik een tijdje het idee gehad dat de sclerodermie even stilstond.. En nu merk ik dat mijn huid toch nog weer strakker wordt, mijn gewrichten meer zeer gaan doen en dat ik beperkter ben in mijn bewegen. En dan besef je ineens weer dat je toch wel echt ziek bent! Het is gewoon tijd! Tijd om de laatste behandelfase in te gaan! Tijd om te strijden en de sclerodermie te stoppen!

En terwijl ik op bed lag moest ik ineens aan het nummer vlinder van Marco Borsato denken! Al tijden niet gehoord, dus toch maar weer even opgezocht en geluisterd.

Het komt allemaal goed, wacht nou maar af wat de tijd met je doet. Het is nu nog te vroeg. Alles wat groot is, begon ooit klein. Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn

Ik zou zeggen, luister m eens! Erg mooi en voor mij net even wat ik nodig had! Ik heb nog een lange weg te gaan! Want na deze fase staat er nog een jaar van herstel voor de deur! Ik wil alles, maar moet stapje voor stapje! Hoe lang het duurt is ook eigenlijk ondergeschikt! Als ik er maar kom! Als ik maar beter wordt! Forceren kan niet en moet ik ook niet willen! Ik heb de afgelopen 4 weken thuis meer genoten, geleerd en geleefd dan ooit en dat pakt niemand me meer af 😊  Vanaf woensdag wordt het 4 weken strijden! Ik ben zo blij als het eind juli is! Toch weer toekomst, want toekomst geeft hoop! Ik heb mijn ogen naar boven en vooruit gericht, maar besef waar ik nu in zit!

Ik ben nu nog een rupsje  ( 😂 ) maar straks wordt ik een fucking vlinder! ( Excuus voor mijn taalgebruik zo nu en dan, maar het klinkt gewoon beter! ) Straks ga ik mijn vleugels weer uitslaan!! Straks kan ik vliegen! En dan…. zal alles nog zoveel mooier zijn!

 

12 gedachtes over “Vlinder”

 1. Kun je wel muziek luisteren in het ziekenhuis? Maak een goede playlist die je er doorheen helpt. Ik denk ook aan je komende weken. Veel sterkte en succes!

 2. Lieve dappere, stoere Linda,

  Elke avond lees ik je dagboek.
  Petje af, hoe jij je gevoel beschrijft, prachtig ( moet je echt wat mee gaan doen…uit laten geven!)

  Ook nu weer, positief ga je aankomende weken in.
  Dat het goed gaat komen weet ik zeker.
  Zo n mooie sterke positieve vrouw als jij, gaat dit gevecht winnen!
  En met je lieve man en ouders en alle vrienden om je heen, vecht je niet alleen.

  En na dit gevecht kun je, als een mooie vlinder, jullie toekomst tegemoed
  vliegen 😊

  Lieve groet,
  Tilly.
  ( van de Sylverwinkel.)

 3. O, wat Kan ik me dat goed voorstellen, dat je opziet tegen alleen zijn. Blijf je schrijven? Dan zijn wij allemaal een beetje bij je.

 4. Hey kleine grote held,

  Om je kwetsbaar te kunnen voelen, moet je sterk zijn, en dat ben je, allebei. En daar heb ik veel bewondering voor.

  De playlisttip is zo gek nog niet, wat ook kan helpen (maar vanaf de zijlijn is het makkelijk roepen) is om binnen je mogelijkheden vast te houden aan kleine routines.

  Ik vind het hoopvol dat je tegelijk zo met de toekomst bezig bent en daarom wens ik jou een toekomst met:

  – Vloeren vol vlekken
  – Banken die niet door het trappengat kunnen.
  – Oceanen vol zelfgemaakte cocktailsaus met net dat scheutje whiskey teveel, waarin kuddes overheerlijke Hollandse garnaaltjes dobberen.
  – Kleffe herdershondjes die in je willen kruipen.
  – Oneindig veel speklappen met een licht verbrand randje.
  – Gedempte tuinvijvers en gekapte bomen.
  – Lege dakgoten.
  – Le-Steak-steak-abonnementen.
  – Ketchup op je neus en augurken achter je oren van te grote Quarter Pounders.
  – Een tuin vol vlinders.
  – Neefjes op schoot.
  – Stralingswarmte van een terrasverwamer.
  – Alles met gluten, gezond en ongezond.
  – Oneindig veel saaie, gewone dagen waarop je je alleen druk hoeft te maken om de onbenulligheden van het leven zoals: het tandpastadopje dat zoek is, de pakketbezorger die niet op komt dagen, de lekke fietsband, zweetsokken op de trap van je man, een regenbui vol op je knar etc.
  Enz. enz. enz. enz.

  Liefs,

  Andy McB.

  PS. En nee, ik ben niet breedsprakig…

 5. Elke dag lees ik jouw bericht. Heel bijzonder en kwetsbaar hoe je alles opschrijft. Zoveel respect hoe je met alles omgaat. Heel veel sterkte de komende periode Linda! We blijven voor je bidden😘

 6. Lieve Linda,
  Wat een prachtig verhaal weer en goed om te lezen hoe je erin staat!!
  Idd een prachtig nummer van Marco en zo heeft hij er wel meer!!
  Je kunt het meisje ik weet het zeker!!
  In gedachte en gebed bij je!!😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *