Voorgoed veranderd

Vandaag is het dag + 11! Vanaf dag + 10 kunnen de stamcellen gaan groeien en daar stel je, je dan ook helemaal op in! Gisteren was er niks in het bloed te zien.. en .. vanmorgen helaas ook niet! Geduld is in deze situatie een schone, maar soms best zware zaak πŸ˜‰ Maar goed, ze komen er aan! Morgen en anders overmorgen! We zullen het zien!

Belangrijkste en mooiste van alles is dat ik geen koorts heb! De artsen en verpleegkundigen zijn echt verbaasd! πŸ™‚ Zo mooi hoe krachtig gebed is en hoe groot God is!

Vandaag had ik een beetje een on/ off day! Deze ziekte, deze hele rollercoaster, de behandeling.. het veranderd je enorm! En dat is absoluut niet in verkeerde zin! Maar er gebeurd zo veel, je leert zo veel op een hele harde manier welliswaar.. en bij mij gaat dat in een sneltreinvaart!! En niet iedereen om je heen heeft dat in de gaten. En dat kan ook niet en is ook helemaal niet erg, maar voor mijzelf is dat soms een beetje moeilijk te bolwerken in die grijze massa zegmaar.

Ik voel me niet altijd begrepen, kan ook niet altijd duidelijk maken hoe het is! ( niet begrepen bedoel ik echt niet mee dat ik zielig ben! ) Je moet dit zelf ervaren om echt te kunnen begrijpen hoe het is! Wat het met je lijf doet, maar vooral ook wat het met je hoofd doet! Β Hoe anders de hele wereld er ineens uit ziet!!! Hoe relatief sommige dingen ineens zijn! Hoe onbelangrijk of juist belangrijk bepaalde dingen worden. Niks… maar ook echt niks is meer hetzelfde! En niks zal ooit meer hetzelfde zijn. Ik zal nooit meer dezelfde zijn.!

En dat is een rijkdom! Want ik ben er voor mezelf achter wat echt belangrijk is! Wat ik wil in dit leven… niet dat ik dat eerder niet had hahah, ik weet over het algemeen heel goed wat ik wel en niet wil! :p Maar ik ben er ook achter dat ik bepaalde dingen nu dus anders wil! Waar ik eerder grote plannen had droom ik nu van een normaal leven! Ik hoef geen grote dingen, zelfs geen extreme reizen… nee nu verlang ik naar ons mooie nieuwe huisje, waar we een gezin kunnen gaan zijn.. gewoon.. lekker burgerlijk! Huisje, boompje, beestje! Familie en vrienden om ons heen.. Lekker kunnen werken zonder het idee te hebben dat ik elke dag een marathon heb gerent. Mensen gelukkig maken en weer op de been helpen! Niet groter worden, maar beter! πŸ™‚

Ik zou nog een hele lijst op kunnen noemen van dingen die voor mij veranderd zijn.. heb voor mezelf ook al een lijst gemaakt met nieuwe ideeΓ«n, plannen voor de toekomst etc. Ik ben heel dankbaar voor wat ik mag leren in deze fase, maar het zijn wel zware en soms erg pijnlijke lessen.

Even over stand van mijn haar! Ik heb bijna geen wenkbrauwen en wimpers meer over! Maar ik moet zeggen dat ik het minder ‘scary’ vind dan verwacht! Ik zat van de week even in mijn oog te wrijven en toen lag er ineens een hele bubs wimpers op tafel ( zie foto ) haha. Best gek, maar ik vind het niet meer erg! Hoort er bij en komt wel weer!

Het heerlijke logeerweekend van mijn man is helaas weer voorbij! Zondag op maandag nacht vind ik nooit zo leuk! Ik wordt veel wakker snachts en dan denk ik steeds dat Chris er is, maar dan draai ik me om en ben ik alleen πŸ™ Maar goed, hopelijk gaan die stamcellen van mij heel goed werk leveren en dan kan ik weer lekker tegen m aankruipen in ons eigen bedje, zonder toeters, bellen, infuuspalen en slangen tussen ons in! Dat is nog beter ! πŸ™‚

23 gedachtes over “Voorgoed veranderd”

 1. Wat ben ik trots op jou. Zo onzettend dapper. Ik maak een hele diepe buiging voor jou. Ik hoop en bid dat alles goed met je komt.

 2. Ha Linda,
  Vanmorgen hebben wij, Leo en ik, een preek gehoord over Esther. Hoe zij het verschil maakte voor het volk IsraΓ«l. Maar dit kon ze omdat haar volk ging vasten. Dat ging gepaard met gebed. Het is haar daardoor gelukt haar volk te sparen. Zo gaat het jou lukken door het gebed van veel mensen, die zoveel bewondering voor jou en Christiaan hebben, de werking van de stamcellen in gang te zetten. Esther moest ook geduld hebben. Heel veel sterkte en vertrouw op onze hemelse Vader. Liefs uit Rhenen.

  1. Dank jullie wel!!! God is zoveel groter dan wij vaak denken! En de kracht van gebed is ook zoveel sterker dan vaak gedacht wordt! Ik ben zo dankbaar dat ik het zo mag ervaren en voelen! Het gaat helemaal goed komen!

 3. Hey Bikkel…..

  Je positiviteit blijft me verbazen… je bent echt een super sterke bikkel!

  We hopen met je mee dat de stamcellen snel hun.werk gaan doen.

  Hou vol… denken aan je

  Liefs… wilco, karin, aline en.karine

 4. Wij zullen waarschijnlijk nooit weten hoe dit voor jou is en hoe het de rest van je leven zal beïnvloeden. Dat je veranderd bent. Anders in het leven staat enz. Dat kan ook niet want de meeste van ons maken ook niet zulke zware tijden door. Respect voor jou, voor Christiaan, die ook net als jij, dapper hier doorheen worstelt. Wat gun ik jullie straks een heerlijk burgerlijk leven zonder ellende ❀

  1. Lieve Lianne, ik hoop ook oprecht dat niemand dit ooit mee hoeft te maken. Dan voel ik me liever ‘onbegrepen’! We krijgen over 2 maandjes de sleutel! Dan gaat de start van ons burgerlijk leventje beginnen! Heerlijk, kijk er zo naar uit! πŸ™‚

 5. Ik vind het zo mooi om te lezen dat je nog zo positief bent ondanks alles. Echt prachtig om te zien dat de Heer jouw denken mag vernieuwen en je hoopt geeft. Ik bid voor je πŸ™‚ God zegene jou, de mensen die je om je heen hebt en de artsen πŸ™‚

 6. Dag Linda, deze dag begint stralend, blauwe lucht, zingende vogeltjes, zon, lekker fris. Ik hoop dat ‘ie wordt opgevrolijkt door goede berichten voor jou, bidden met jou mee. Dat hemaal anders in het leven staan lijkt me inderdaad wennen. Hopelijk veranderen de mensen waar je van houdt ook een beetje mee. En kunnen jullie straks samen een nieuwe reis starten op weg naar elkaar opnieuw ontdekken. Ook wel heel fascinerend lijkt me, naast af en toe lastig en soms vreemd. Ik wens je een zonnig vervolg van deze dag

  1. Ha Lieve Ina! Bedankt voor je mooie berichtje! Hier in Nijmegen schijnt de zon ook! En ik voel me best goed! Nu even afwachten wat mijn bloed zegt, maar dat komt vast goed! En anders morgen wel! Het is enorm fascinerend als heel veel dingen ineens toch anders blijken te zijn! Als je wereldje steeds kleiner wordt zie je dus dat heel veel dingen overbodig zijn! En dat is eigenlijk een heerlijk gevoel! πŸ™‚

 7. Lieve Linda , ja wat krijgt alles inderdaad op deze momenten een andere waarde en soms zou je dat wel tot anderen willen laten doordringen omdat je er eigenlijk zoveel rijker en ook rustiger van wordt als alle bijzaken weg vallen en alleen dat wat werkelijk belangrijk is dan overblijft, het is een harde maar waardevolle les, het dicht bij God zijn kunnen ervaren is ook een wonder opzich .
  Lieverds houd moed ! En Linda je bent mooi met of zonder wimpers of wenkbrauwen je straalt zelfs nu nog, liefs en zet m op. πŸ’‹πŸ’‹

  1. Je zegt het precies goed Conny! Je wil graag dat iedereen dat gevoel kent, wat echt belangrijk is!!! Het geeft inderdaad een rust en een soort vrijheid! πŸ™‚ Dank jullie wel!!! Het gaat helemaal goed komen! <3

 8. Hopelijk zijn er lotgenoten waar je dat gevoel mee kan delen..?
  Wij kunnen niet anders dan met jou meeleven en je steunen.
  πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹

 9. Hey Linda,

  Dit is natuurlijk ook allemaal een heel ‘raar’ proces, het verandert de blik waarmee jij naar de wereld kijkt, en het verandert de blik waarmee de wereld naar jou kijkt. En daar zit wel eens kortsluiting tussen. Het zou mooi zijn als op termijn de tijd alleen het positieve eruit zeeft, dat wens ik je heel erg toe. Dat zeg maar, alleen de diamantjes nog over zijn en alle zandshit down the drain is.

  En nu zou ik hier nog iets heel wijs en verstandigs neertikken, iets dat zo op een tegeltje kon, maar dat ben ik dus vergeten *gniffel*, zul je net zien. Of wacht, ik ‘leen’ wel iets:

  Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.

  Ik wens je een dag toe vol hyperactieve stamcellen, met stapels vierlaags comfort-wc-papier en een wereld zonder chiwawa’s.

  Andy McB.

  1. Aaah me like Forrest Gump! Die kerel snapte ook wel hoe het werkte! πŸ™‚

   Wahahah komt goed! Een wereld zonder chiwawa’s en met heel veel Mechelaars en Beagles! Whoopwhoop!

 10. Wat blijf je ontzettend positief. Knap! We hopen en bidden n dat het herstel snel als mogelijk zal inzetten. Heel veel sterkte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *